Domeniu Expirat – Reinregistrare domeniu

, , 4 Comments

Domeniile internationale pot fi prelungite normal in perioada de valabilitatea.

Ciudat, dar adevarat : un domeniu nu expira atunci cand se termina perioada de valabilitate (perioada pe care a fost platit).

O perioada dupa expirare de 10-40 de zile domeniul se afla intr-o perioada de “gratie” in care se poate reinoi de catre detinator la costuri normale, apoi intre in perioada cunoscuta drept “redemption period” in care detinatorul inca il poate activa, insa la costuri mult mai mari (suma normala de prelungire plus o taxa de minim 100$). Mai important, in aceasta perioada dispar toate inregistrarile tip Whois pentru domeniu.

Dupa perioada denumita “”redemption” domeniul intra in lock (blocat) pentru aproximativ 5 zile, acum, in functie de dorinta registratorului acesta poate participa la o licitatie live.

Dupa perioada de 5 zile, domeniul va fi sters din baza de date ICANN si va aparea ca “neinregistrat” in toate whois-urile, putand fi inregistrat de oricine.

 

4 Responses

 1. Babos Erika

  4 February 2016 16:22

  Vreau sa folosesc din nou acest domeniu. Nu stiu ce trebuie sa fac.
  Solicit ajutor in pasul urmator.

 2. Domenii Web

  5 February 2016 08:56

  Este vorba de un domeniu expirat sau in redemption?

  Daca este expirat, poate fi reinnoit fara probleme dar in perioada de redemption, costurile sunt mult mai mari, indicat ar fi sa il lasi sa fie eliberat complet si apoi sa incerci inregistrarea lui din nou.

 3. Rares Popescu

  22 October 2020 19:49

  Cum se face la Dumneavoastra o reinnoire de domeniu? Este vorba despre un domeniu achizitionat prin tlh.ro al unui client de-al meu, care a primit notificare de expirare peste cateva saptamani. Astept raspuns pe mailul inregistrat in formularul acesta va rog. Este urgent.

Leave a Reply