Lista globala de domenii

, , Leave a comment

TLH.ro ofera clientilor posibilitatea de a achizitiona pe langa un pachet de gazduire si un domeniu de internet, fie ca este vorba de un domeniu .RO sau unul international. Internetul a inregistrat un progres masiv fata de inceputurile sale, astfel ca la ora actuala exista sansa ca site-ul gazduit sa fie accesat si de utilizatori din alte tari de pe mapamond.

Lista domeniilor de nivel superior (TLD) este destul de mare si poate fi consultata in cadrul Wikipedia. Informatiile continute de pagina va contureaza o idee despre numele domeniului de nivel superior si respectiv tara care il foloseste. Poate parea un detaliu lipsit de importanta pentru unii utilizatori, dar daca este vorba de o tara din care provin atacuri informatice, a sti locul de origine reprezinta un prim pas spre a rezolva o situatie neplacuta.

Pentru domeniile oferite de TLH.ro denumirile pot fi interpretate astfel:
– domeniul .RO – specific tarii noastre, inregistrat o singura data pe o perioada nedeterminata de timp
– domeniile .EU, .COM, .NET, .BIZ, .ORG, .INFO si .NAME – sunt domenii internationale ce sunt inregistrare pe o perioada de 1 an, fiind specifice unei anumite zone sau unui anumit tip de entitare fie ea comerciala sau non-comerciala.

 

Leave a Reply